Vstup na stránky je povolen pouze osobám starším 18-ti let Prosíme potvrďte, že vám je více než 18 let.

Birra del Borgo

Minipivovar

Birra del Borgo

Příběh tohoto pivovaru začíná studentem biochemie Leonardem, který si doma pro zábavu vařil pivo. Po škole se rozhodl, že procestuje Evropu, aby viděl, jak se pivo dělá jinde. Potkal tradiční neměcké sládky se znalostmi staletí starých receptů ale i ty belgické s hlavami plnými nápadů. Nejvíc ho ale piva očarovala v Anglii. Zamiloval se do „real ales“, výrazných piv s nižším řízem a plným tělem, které se velmi lišily od piv vyráběných v Itálii. Rozhodl se, že piva jim podobná tam začne vařit sám.

 

header_birrePrvní pivovar vyrostl roku 2005 v malebné vesničce Borgorose v provincii Rieti. Tomu se teď říká „Old Brewery“ (starý pivovar) a funguje dodnes. Vznikl v něm recept například na ReAle. V roce 2009 začal pivovar vařit i v nové budově, nyní nazývané „New Brewery“ nedaleko od té první. Ve stejném roce se také otevřela restaurace „Open Baladin Roma“, kde si Leonardo klade za cíl nabízet ta nejlepší piva s nejlepšími jídly. V roce 2011 pivovar díky partnerství s pivovarem Dogfish Head expandoval do New Yorku v USA, kde si na Manhattanu otevřel restauraci La Birreria. Ta se stala vyhledávanou nejen místními ale i turisty.

Nedávno došlo k rozšíření nového pivovaru o další kvasící nádoby a novou lahvovací linku. Rovněž zde vznikla laboratoř kontroly kvality, která si klade za cíl kontrolovat výrobu od začátku až dokonce, aby pivovar mohl zaručit kvalitu finálního výrobku ve všech ohledech.

 

 

birra_del_borgo_logoKontakt:

www.birradelborgo.it

Facebook