Vstup na stránky je povolen pouze osobám starším 18-ti let Prosíme potvrďte, že vám je více než 18 let.

Hendrych

Minipivovar

Hendrych

Pivovar Hendrych je poměrně mladý pivovar, za to však velmi kvalitní. Slavnostní první výčep tohoto Vrchlabského pivovaru proběhl 11.8. 2012. Za vším stojí rodina, která se rozhodla dodržet tradici rodinné výroby, která byla zpřetrhána díky komunistickému režimu – Hendrichovi. 29957-Hendrych-housePro svou novou výrobu chtěli zvolit nějaký klasický český produkt, který má tradici, a tato myšlenka je zavedla k pivu. Pivovar byl vybudován v bývalé textilce z poloviny 19. Století, která v době, kdy se Hendrychovi rozhodli vybudovat zde pivovar, byla ve značně žalostném stavu. Po celkové rekonstrukci je to pěkná reprezentativní budova obsahující nejen pivovar, ale i pivní bar a penzion, vše se jménem Hendrych. V době otevření chtěli majitelé vyrábět kolem 3000 hektolitrů ročně, avšak zákazníci jim dali velmi rychle znát, že to nebude stačit. A tak po necelém jednom roce již museli Hendrychovi instalovat nové přetlačné tanky, aby pivo nedocházelo rychleji, než stačí zrát.

a3d8bf6eb7Sládkem je zde Robert Franěk, toho jeli majitelé pivovaru přemluvit ke spolupráci až do Ruska, kde velmi úspěšně působil. To vše dalo vzniknout výjimečnému pivu, o kterém shodně prohlašují: „ Pivo je výhradně nefiltrované a nepasterované, tedy živé pivo. Všechna naše piva vaříme na horní hranici EPM a výrazně chmelíme. Dosahujeme tudíž vysoké plnosti a hořkosti, čímž se zásadně odlišujeme od konkurence.“ Pivovar má v nabídce 4 základní piva a to tři spodně kvašená, H8 – osmistupňová piva jsou v povědomí většiny Čechů jako piva-nepiva, která se pila v hutích a sklárnách, zde tomu tak není. Většina zákazníků toto pivo tipuje ve slepé degustaci na výrazně silnější. H – 11 je vlajkovou lodí tohoto rodinného pivovaru, tvoří až 70% produkce. Toto pivo je výrazně pitelné a podporuje chuť k jídlu. Dále nabízejí polotmavou H – 13 a čtvrtým pivem je svrchně kvašený H – 16 Ale. Pro výrobu „šestnáctky“ používají americký chmel, který jí dodává citrusové tóny v chuti a banánové či ananasové ve vůni. Všechna piva můžete ochutnat v místním pivním baru při degustaci s výkladem. Zajímavostí je, že v pivním baru můžete prožít nejen degustaci piva, ale i whisky nebo rumů.

HendrychV současné době dodává pivovar Hendrych své poklady do více jak 80 restaurací a hospůdek od Špindlerova Mlýna až po Prahu, ale také do Brna či Liberce. Kde jsou tyto piva momentálně na čepu, naleznete v pivní mapě: http://www.pivohendrych.cz/mistamapa. Rodinný pivovar Hendrych je spolu s dalšími třemi pivovary součástí Krkonošské pivní stezky. V Krkonoších tak můžete objevovat nejen krásy přírody, ale také piva. V každém ze čtyř pivovarů obdržíte po vypití dvou půllitrů razítko a v posledním navštíveném pivovaru k razítku dostanete dárek.

„ČESKÝ PRODUKT. CHUŤ. ODHODLÁNÍ. TRADICE PODNIKÁNÍ. POTENCIÁL. VIZE. To všechno a daleko víc nás vedlo k myšlence založit rodinný pivovar. Myšlenky vedly k činům a činy se proměnily v pivo.“ říkají Henrychovi.

hendrych

Kontakt:

www.pivohendrych.cz

Facebook