Vstup na stránky je povolen pouze osobám starším 18-ti let Prosíme potvrďte, že vám je více než 18 let.

Mordýř

Minipivovar

Mordýř

Pivovar Mordýř byl založen Liborem Melichem a jeho kamarády v březnu 2013 v Dolních Ředicích na Holicku. Každý si vařil své vlastní pivo v hrnci v garáži, a tak se jednoho dne rozhodli uvařit pivo společně a podělit se o něj s veřejností. Pivo takové, které nebude mít univerzální chuť jako ta běžně dostupná. Sám Libor Melich má dokonce pivovarnictví vystudované, avšak nikdy se mu naplno nevěnoval, zde konečně využívá, co se naučil.

pivovar-mordyr-4Pivovar byl vybudován svépomocně v areálu bývalých jatek, s nadšením a odhodláním bez jakékoli dotace. Pivovárek je schopný výstavu 500 hl. Pojmenován byl po stejnojmenném rybníce ve vesnici, čímž chtěli zakladatelé ukázat, odkud pocházejí. Pivo vaří tradičním řemeslným způsobem z českých surovin, ale svátečně lze ochutnat i pivo např. ze zahraničních chmelů. Není pasterované, filtrované, nijak stabilizované a při výrobním procesu nejsou používány žádné chemické prostředky. Jak říkají zakladatelé:„Je nutné ho ovšem skladovat v chladu, či lépe neskladovat vůbec, ale hned se mu podívat na dno.“

Mordyr-001Zatím v minipivovaru Mordýř vaří pivo třikrát do týdne a za tuto dobu ho připraví tisíc litrů. Pro jeho majitele prozatím zůstává pivovárek koníčkem a zůstávají při svých původních zaměstnáních.

V sortimentu pivovaru je mnoho druhů piv, avšak nejčastěji musí reflektovat, co pije národ, a tak ve stálé nabídce jsou momentálně tři druhy: světlý ležák 11°, granátový ležák 12°, polotmavý ejlík 13°.

Kontakt:

www.pivovarmordyr.cz

Facebook