Vstup na stránky je povolen pouze osobám starším 18-ti let Prosíme potvrďte, že vám je více než 18 let.

Permon

Minipivovar

Permon

Pivovar Permon byl pojmenován podle místní tradice na Sokolovsku – hornictví. Provoz tohoto pivovaru v Lomnici u Sokolova byl obnoven v roce 2006 podnikatelem Ladislavem Sásem, a vychází z o dva roky staršího nápadu o znovu zprovoznění „Měšťanského pivovaru v Sokolově“. Původním cílem bylo obnovit slavnou pivovarnickou činnost na Sokolovsku. V roce 2011 byl pivovar dále modernizován a bylo mu městem Sokolov uděleno právo várečné. diplomka3-pivovar-permon-sokolov-2Lokální poptávka po rukodělném pivu již dávno překonala očekávání a dnes dodává pivovar piva i daleko nad rámec regionu. Pivovar v současnosti zahrnuje tři provozy od lokálního minipivovaru, po větší pivovar se stáčecí linkou vybavenou mikrofiltrací (technologie umožňující vedle běžně používané pasterizace dodat pivní speciály i vzdálenějším zákazníkům). Hlavní sokolovský pivovar Permon má denní výstav až 1500l.  Pivovar se zaměřuje výhradně na tradiční, přírodně a řádně kvašené nepasterované živé pivo bez přísad. Piva jsou vařena podle původních receptur, které dodávají pivu typickou plnou chuť.

SOU453e73_160303_1818654I samotné technické řešení výrobní technologie všech tří pivovarů důsledně vycházelo z historických pramenů a pivovary byly pečlivě konstruovány podle řemeslných podkladů tak, aby se pivo mohlo vařit právě podle osvědčených receptur na klasické varní technologii s otevřenými spilkami a dlouhodobým zráním v ležáckém sklepě s velkou kapacitou. Čerstvější a kvalitnější pivo než přímo z minipivovaru totiž nikde jinde nedostanete. V pivovaru Permon je vždy rozhodující zaměření na náročného zákazníka s důrazem na sortiment a kvalitu piva – proto se také pivo Permon vyrábí jen z tradičních surovin, z nejkvalitnějšího hanáckého sladu a žateckého chmele. Živě kvasinky v nefiltrovaném pivě nejsou kal, ale naopak dávají pivu kvalitní chuť a říz.

lrg_p1090729U části produkce ošetřené již zmíněnou membránovou mikrofiltrací jsou zachovány v maximální možné míře nutriční vlastnosti piva, pivo je tudíž ošetřeno pouze mechanicky bez chemických přísad. Nad celým procesem výroby, recepturou (3 základních piv) a nad kvalitou výroby bdí uznávaný sládek Ing. Josef Krýsl. Pivovar Permon nabízí v duchu pivovarských tradic širokou škálu piv v rozsahu od piv lehkých a výčepních přes světlý, polotmavý a tmavý ležák 12°. V základním sortimentu jsou také piva z vyšší stupňovitostí, světlé a tmavé speciály. Dalším nově rostoucím sortimentem jsou těžké speciály 17°, dále ochucená piva a sváteční jubilejní speciály vařené podle historických receptur. Vaří také piva na zakázku, například pivo Melantrich – nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu. Melantrich mohli pivní znalci vychutnat v české Restauraci v Melantrichu přímo v historické budově Melantrich na Václavském náměstí v Praze.

permonKontakt:

www.pivopermon.cz

Facebook

Twitter