Vstup na stránky je povolen pouze osobám starším 18-ti let Prosíme potvrďte, že vám je více než 18 let.

U Tří Růží

Restaurační pivovar

U Tří Růží

Půjdete-li v Husově ulici v Praze, narazíte na citlivě zrekonstruovaný dům s bohatě zdobenou restaurací servírující svá prvotřídní piva. Nekuřácký podnik se orientuje na tradiční recepty české a moravské kuchyně, kde šéfkuchařem je Martina Procházka. Vysokou kvalitu piva zde zaručuje zkušený vrchní sládek Robert Maňák, držitel mnoha prestižních ocenění.

2780Pivo v minipivovaru U tří růží se vaří za využití moderních technologií, z vysoce kvalitních surovin a dle nejvyšších standardů. Přesto však jsou zachovány tradiční, léty prověřené postupy. Aby také ne, tradičního pivarské řemeslo umožnilo pivovaru U Tří růží získat status Klášterního pivovaru řádu Dominikánů – a nejlépe tak navázat na místní pivovarnickou tradici započatou v roce 1405, která již má v hlavním městě svou dlouholetou tradici a minipivovar U tří růží není vůbec žádnou výjimkou. Vždyť již ve středověku místní sládek Beneš získává pro dům U tří stříbrných růží právo várečné (vedle práva mílového jednoznačně jedno z nejdůležitějších a nejvýnosnějších středověkých městských práv). V této návaznosti na tak dlouhou historickou tradici, kvalitu a výjimečnost malých měšťanských pivovarů byl v roce 2012 zrekonstruován a znovuotevřen historický dům U Tří stříbrných růží a zároveň zde byl vystavěn pivovar U Tří růží – který navazuje na to nejlepší z této více než 600 dlouhé historie pivovarnictví v samém centru hlavního města.

SONY DSCVybavení minipivovaru zahrnuje desetihektolitrovou varnu vyrobenou v Pacovských strojírnách. Je umístěna v přízemí restaurace a doplněna otevřenou spilkou, fermentačními a ležáckými tanky ve středověkém sklepení. Prostory jsou zde opravdu stísněné, jak to tak v historických domech bývá. Varna je na elektrický otop. Vaří se 2-3x týdně, klasicky na 2 rmuty. Jedna vana spilky je otevřená, zbytek kvasí v tancích. Provozovatelem pivovaru a restaurace je firma Energocapital-Praga, s.r.o.

u3r instaPivovar má výrobní kapacitu 1 200 – 1 500 hl/rok. V nabídce minipivovaru naleznete několik druhů piva i pivní speciály. Nechybí světlý, polotmavý ani tmavý ležák. Specialitou je červené pivo Vienna red. Mimo spodně kvašeného piva je například v nabídce také osvěžující a svrchně kvašený Weissbier s příchutí banánu a citrusu nebo Klášterní pivo Sv. Jiljí (polotmavý chmelový Bock, první pivo ze série klášterních speciálů).

Kromě ochutnávky piva se můžete přímo seznámit i s procesem výroby piva. Minipivovar také nabízí možnost prohlídky s odborným výkladem, čehož díky své lokalitě v centru Prahy využívají velmi často cizinci a turisté. Při návštěvě jistě stojí také za povšimnutí mnohé fresky, jež zdobí zdi pivovaru a restaurace.


u3ruziKontakt:

www.u3r.cz

Facebook

Twitter